Prosty przepis na faszerowane piersi z kurczaka. Wystarczy pokroić i napełnić. Pyszny, półgodzinny obiad jest Twój.

Kolejny przepis z serii łatwych w utrzymaniu, sprawdzonych przepisów. Zajmie niewiele czasu, a zachwyci wszystkich swoim pysznym smakiem!

Dzięki tej metodzie piersi z kurczaka są znacznie lżejsze i zdrowsze niż te przygotowywane na patelni. Zdecydowanie warto ją wypróbować.

Potrzebne będą:

  • 2 piersi z kurczaka
  • Sól, czarny pieprz i czerwona papryka do smaku
  • 1 pomidor
  • 100 g twardego sera
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Najpierw umyj i osusz piersi z kurczaka. Przekrój je na pół wzdłuż, ale nie na wylot.

Posypać równomiernie mięso przyprawami.

Pomidory umyć, pokroić w krążki, a ser w plasterki. Składniki wymieszać w misce z łyżką śmietany i łyżką musztardy.

Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po 2 plasterki pomidora i 2 plasterki sera.

Ułóż piersi z kurczaka na blasze do pieczenia posmarowanej olejem. Na górze zrobić trzy nacięcia. Piersi z kurczaka posolić i posmarować musztardą i śmietaną.

Piecz w temperaturze 200 stopni C przez 20-25 minut. Piec przez dodatkowe 2-5 minut, a następnie położyć na wierzchu plasterek sera. Smacznego!

error: Content is protected !!