Poznaj przepis na idealnie soczyste mięso – ten przepis jest z nami od wielu lat.

Przepis na miękkie i bardzo soczyste mięso – ten przepis jest z nami od 25 lat

 

Szukasz przepisu na idealnie soczyste mięso? Mam przepis specjalnie dla Ciebie! Naturalne kawałki mięsa dla miłośników delikatnego i soczystego mięsa z sosem i subtelnym smakiem czosnku. Idealnie nadają się na świąteczny obiad, a także na szybki i pyszny lunch. Są pyszne, a mięso zawsze soczyste.

 

 

Składniki:

  • 6 kawałów mięsa
  • 700 ml wody
  • 100 ml oleju
  • przyprawy do smaku
  •  sól
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • 2 łyżki stołowe hl. mąka

 

Wykonanie:

Przygotowujemy mięso, możesz zrobić kawałki wołowiny, wieprzowiny lub indyka. Pokrój je na 6 równych plasterków. Mięso zawinąć w ciasto z obu stron. Rozgrzać olej na patelni i smażyć przez kilka minut z każdej strony, przyrumieniając pierś wołową, aby spuścić wodę. Pieczone mięso położyć na talerzu.

 

 

W razie potrzeby możesz odcedzić olej, aby usmażyć mięso, będziemy tego potrzebować w dalszej części przepisu. Włóż zmielony czosnek na patelnię z oliwą i smaż minutę lub dwie. Uważaj, aby nie przypalić czosnku. Następnie dodaj mąkę i smaż razem przez minutę lub dwie.

 

 

Uważaj, aby mieszanina się nie przypaliła, dla pewności zmniejsz ogień. Następnie dodaj wodę i wymieszaj. Dodać przyprawy do smaku. Kawałki mięsa włożyć na patelnię i skropić sosem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni Celsjusza  przez 30 minut.

 

Podawaj na gorąco z ziemniakami, frytkami lub innymi ulubionymi dodatkami.

error: Content is protected !!