Zupa serowa- jest delikatna , a do tego rozpływa się w ustach.

Zupę przygotujesz w zaledwie pół godziny ze składników łatwo dostępnych, które na pewno masz w swojej kuchni. Mojej rodzinie ona bardzo smakuje. Z wielką przyjemnością przygotowuję tą zupę. Zapraszam na przepis poniżej.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

  • 480 gram ziemniaków
  • 300 gram pieczarek
  • 60 gram marchwi
  • 120 gram cebuli
  • 1,2 litra wody
  • 2 sery topione
  • Olej słonecznikowy do smaku
  • Sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

 

1. Gotuj ziemniaki w osolonej wodzie przez 15 minut.

2. Pokrój pieczarki w plasterki i podsmaż na patelnie, dodaj posiekaną cebulę, Na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchew i równie dodaj, smaż wszystko do miękkości. Podsmażone warzywa dodaj do ziemniaków. Wszystkie warzywa gotuj przez kilka minut.

3. Na tarce zetrzyj serek topiony i dodaj do warzyw, następnie na małym ogniu gotuj do momentu rozpuszczenie się sera. To już wszystko !

 

Jeśli masz ochotę dodaj starty parmezan na drobnych oczkach. Zapach pysznej zupy zawoła Twoich domowników do stołu. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!