Przekonasz się sama. Ten smak jest rewelacyjny. Najlepszy przepis na pyszne zrazy jakie robiła moja Babcia

Z wieprzowiny możesz otrzymasz pyszne oraz banalnie proste danie. Smak wieprzowiny możesz wzbogacić po przez dodanie niesamowitych dodatków takich jak śliwki lub ogórki.

 

Gdy do dania dodasz makaron to potrawa będzie jeszcze bardziej sycąca i nikt na pewno nie będzie głodny. Koniecznie musisz spróbować przepisu na zrazy wieprzowe z dodatkiem sera oraz ogórka, które posmakują całej rodzinie!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Wieprzowina 0,5 kg
  • Twardy ser 130 g
  • Kiszone ogórki 2-3 szt.
  • Do smaku sól oraz pieprz
  • Sok z cytryny 2 łyżki

 

WYKONANIE:

1.Umyj wieprzowinę, następnie osusz oraz na cienkie kawałki pokrój. Folią spożywczą owiń każdy kawałek mięsa, potem za pomocą tłuczka mocno rozbij kotlety.

 

2.Przypraw pieprzem oraz sokiem z cytryny rozbite mięso, następnie przez 30 minut przechowuj je w misce.

 

3.W między czasie pokrój ser na kawałki, a ogórka pokrój na cztery części. Gdy minie już 30 minut koniecznie posól mięso. Przygotowane rozbite mięso poukładaj na desce, następnie ułóż na brzegu kotleta ogórka oraz ser.

 

4. Tak przygotowane mięso zwiń w roladkę, następnie za pomocą nitki mocno zwiąż, żeby się nie rozpadło podczas pieczenia. Na złoty kolor podsmaż roladki i włóż je do naczynia żaroodpornego, następnie przez 12 minut piecz w 180 stopniach.

 

 

Idealnym dodatkiem do roladek jest sos słodko-kwaśny. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!