Zapiekana kapusta z cieście- cała moja rodzina jest nią zachwycona. Jej smak jest niesamowity

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na pyszną chrupiącą przekąskę, która zachwyca podniebienia wszystkich domowników oraz zaproszonych gości.
Do przygotowania tej wspaniałej przekąski musisz koniecznie mieć główkę białej kapusty.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 4 łyżki majonezu
  • Główka kapusty
  • Pół łyżeczki soli
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • Ulubione przyprawy

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W bardzo prosty sposób przygotujesz pyszna chrupiącą przekąskę. W zaledwie 15 minut będzie ona już gotowa. Do garnka wlej wodę , następnie dodaj do niej sól i zacznij gotować.

2.Na około 3 minuty włóż kapustę do gotującej się wody. Po upływie tego czasu wyjmij kapustę i ostaw na bok, aby całkowicie ostygła.

3.W miedzy czasie możesz przygotować ciasto. Do miski wbij jajka, następnie dodaj majonez, przypraw do smaku solą oraz ulubionymi przyprawami, po czym stopniowo dodawaj mąkę. Całość bardzo dokładnie wymieszaj mikserem.

4.Do otrzymanego ciasta wkładaj liście kapusty, po czym podsmażaj je na rozgrzanym oleju na patelni, do momentu, aż będą złociste. Tak przygotowana kapusta idealnie komponuje się z dipem.

 

Pyszny jest śmietanowo- majonezowy sos lub sos serowy. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!