NA CIASTO:
NA NADZIENIE:
DODATKOWO:
1.Do osobnych misek oddziel białka od żółtek. Na sztywną pianę obij białka z dodatkiem cukru oraz soli. Wymieszaj ręcznie pianę z migdałami.
2.Całą masę podziel na pół. Dwie foremki do ciasta wyłóż papierem i przełóż na nie przygotowaną masę.
3.W 180 stopniach piecz przez 20-25 minut. Odstaw do ostygnięcia , następnie wyjmij z blachy.
4.Do żółtek dodaj cukier oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszaj za pomocą trzepaczki, następnie dodaj śmietanę i przełóż to na ogień. Ugotuj krem, następnie go ostudź.
5.Miękkie masło dokładnie ubij, porcjami dodaj do niego wystudzoną mieszankę.
6.Około ¾ gotowego kremu przenieś na jedno ciasto i przykryj drugim. Na wierz połóż resztę kremu.
Na suchej patelni podsmaż migdały. Całą powierzchnię ciasta przykryj migdałami. Smacznego!