Surówka z gruszką i porem – Połączenie tych składników jest genialne! Nigdy nie jadłaś lepszej

Do tej pory, nie spodziewałam się, że połączenie tych składników może dać tak genialny smak. Idealne uzupełnienie każdego dania mięsnego, które z pewnością często zagości w Twoim domu. Nie traćmy więc czasu i do dzieła!

 

 

SKŁADNIKI:
  • 1 por (tylko jego biała część)
  • 2 średniej wielkości gruszki
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżeczka cukru
  • 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • sok z połowy cytryny
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Umytego i oczyszczonego pora, pokrój na średniej grubości pół plasterki.

2. Umyte i obrane gruszki zetrzyj na tarce o grubych oczkach.

 

3. Ze startych gruszek, odciśnij nadmiar soku.

4. Pora i gruszki, przełóż do miski i polej wyciśniętym sokiem z cytryny i wymieszaj.

 

5. Następnie, dodaj do nich majonez i jogurt naturalny. Ponownie wymieszaj.

6. Dopraw cukrem, solą i pieprzem do smaku ( uważaj, aby nie przesadzić!).

 

7. Gotową surówkę, wstaw do lodówki na co najmniej 15 minut. Gotowe!

 

Surówka dobrze schłodzona jest najlepsza! A teraz zawołaj domowników do stołu i delektujcie się tym genialnym smakiem. Smacznego!

error: Content is protected !!