Jeżeli lubisz się zdrowo odżywiać to przepis poniżej jest właśnie dla Ciebie.
1. Krewetki dokładnie oczyść, następnie na maśle je podsmaż , gdy są mrożone wcześniej je rozmroź. Z awokado usuń pestkę i pokrój w kosteczkę.
2. Pod ciepła bieżącą wodą umyj rukole, a pomidorki koktajlowe pokrój na cztery.
3. Przygotuj teraz dressing: Do miski wlej oliwę z oliwek oraz sok z cytryny, dodaj czosnek przeciśnięty przez prasę oraz sól. Gdy lubisz mocniejszy smak dodaj musztardę francuską, koperek lub miód.
4. W dużej misce wymieszaj awokado z krewetkami i polej przygotowanym dressingiem , następnie posyp startym parmezanem na drobnych oczkach. To cały przepis.
Przygotowaną sałatkę podawaj na wykwintną kolację dla dwojga lub dla bliskich znajomych. Smakuje i wygląda rewelacyjnie. Życzę smacznego!