Roladki mięsne zawijane w kapuście- Zachwyca ich piękny wygląda oraz pyszny smak. W szybkim czasie przygotujesz pyszne danie.

Tak przygotowane roladki podobnie wyglądają do tradycyjnych gołąbków. Znacznie się różnią smakiem oraz czasem przygotowania.

 

W banalnie prosty oraz szybki sposób przygotujesz pyszne danie, które świetnie smakuje z innymi dodatkami. Musisz koniecznie przygotować tak pyszne danie!

 

SKŁADNIKI:
  • 1,5 l wody
  • 3 kg białej kapusty
  • 2 cebule
  • 1 kg mięsa mielonego
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • 130 g śmietany
  • Do smażenia smalec
  • Do smaku pieprz oraz sól

 

WYKONANIE:

1.Do przygotowania roladek nie musisz gotować oraz zaparzać kapusty. Wystarczy wieczorem włożyć ją do zamrażalnika, a rano po prostu wyjąć.

2.Gdy całkowicie się rozmrozi to zachowa wszystkie wartości odżywcze oraz będzie bardzo miękka tak jakby była gotowana.

 

3.Obierz, następnie pokrój na drobna kostkę cebulę i podsmaż ja na rozgrzanym smalcu.

 

4.Dokładnie umyj mięso, następnie osusz je za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój na cienkie oraz małe kawałki ,następnie za pomocą tłuszcz lekko je rozbij i przypraw solą oraz pieprzem.

 

5.Na liściu kapusty połóż rozbite mięso następnie podsmażoną cebulę. Tak przygotowane zwijaj mocno w roladę.

6.Cale liście kapusty połóż na dno naczynia żaroodpornego, następnie układaj na nim przygotowane roladki.

 

7.Przyszedł czas na przygotowanie sosu: połącz wodę z koncentratem pomidorowym, następne dodaj śmietanę i przypraw całość solą. Gotowy sos wlej na wyłożone roladki.

8.Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut. To cały przepis!

 

Przygotowane roladki różnią się od gołąbków tym , że nie dodajemy ryżu oraz nie zawijamy mięsa mielonego w liście kapusty. W moim domu to przygotowane danie nazywamy roladkami.

 

Gotowe roladki idealnie komponują się ziemniaki lub ryżem. Smacznego!

error: Content is protected !!