1.W gorącej wodzie rozpuść sól oraz cukier, po czym wlej olej , następnie stopniowo wsypuj mąkę. Rękoma wyrób ciasto, które odstaw później na 30 minut.
2.W między czasie ugnieć twaróg widelcem, a później dodaj do niego sól. Czosnek przeciśnij przez praskę, oraz drobno posiekaj ulubione zioła. Wszystkie składniki połącz ze sobą.
3.Na dwa kawałki podziel ciasto, następnie pokrój umyte pomidory w plasterki. Jedną część ciast dokładnie rozwałkuj.
4.Pokukładaj plastry pomidorów tak jak na zdjęciu poniżej. Na wyłożonych warzywach układaj za pomocą łyżeczki przygotowany farsz.
5.Rozwałkuj drugie ciasto, po czym umieść je na tym pierwszym. Za pomocą szklanki zacznij wycinać bułeczki tak jak na zdjęciu poniżej.
6.Na patelni rozgrzej dużą ilość oleju, po czym smaż na nim przygotowane bułeczki. Pięknie złociste bułeczki układaj na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Świetnie smakują na śniadanie oraz szybką przekąskę ze znajomymi. Twoje dzieci na pewno poproszą o dokładkę!