Ptysie z kremem- Przygotujesz w 30 minut, a cała rodzina będzie zachwycona.

Moja rodzina je uwielbiam, ale przygotowuje je również na każdą wizytę moich znajomych.

 

W zaledwie 30 minut przygotujesz wyśmienity deser, który posmakuje każdemu. Czy znasz jakiś prostszy przepis? Zapraszam na przepis poniżej.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:

 

SKŁADNIKI NA CIASTO:

  • 150 gram masła
  • 150 gram mąki
  • 350 ml wody
  • 3 jajka
  • ¼ łyżeczki soli
SKŁADNIKI NA KREM:
  • 170 gram twarogu
  • 200 ml śmietany 36%
  • 50-100 gram cukru pudru

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1. Na początku przygotuj ciasto: Do garnka wlej wodę i dodaj masło gotuj na małym ogniu, aż całkowicie się roztopi masło. Powoli dodawaj mąkę i nie przestawaj mieszać , konsystencja powinna być jednolita i gładka. Zdejmij z ognia.

2. Wbij jajka do miski i ubijaj wraz ze szczyptą soli.

 

 

3. Ubijaj ciepłe ciasto za pomocą miksera, następnie powoli dodawaj jajka.

4. Za pomocą szprycy cukierniczej wyciskaj na blachę okrągłe ciasteczka.

5. Piecz przez 10 minut w 250 stopniach.

6. W między czasie przygotuj krem: Za pomocą miksera wymieszaj śmietanę, cukier, twaróg, tak aby powstała jednolita masa.

7. Gotowe ptysie przekrój na pół i między nimi nakładaj krem. To już wszystko!

 

Zanim podasz posyp ptysie cukrem pudrem. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!