1. Zacznij od przygotowania syropu cukrowego: W małym garnuszku, na małym ogniu, gotuj przez 15 minut 4 łyżki wody z 4 łyżkami cukru. Gotowy syrop odstaw do wystygnięcia.
2. W tym czasie, rozpuść żelatynę w szklance wody i odstaw na godzinę.
3. W wygodnej misce, ubij białka jajek na sztywno, a następnie nie przerywając ubijania, dodaj kwasek cytrynowy i syrop cukrowy.
4. Rozpuszczoną wcześniej żelatynę podgrzej, ale nie gotuj. Ciepłą, dodawaj stopniowo do ubitych białek, nie przerywając ubijania.
5. Masło z czekoladą rozpuść w kąpieli wodnej, a następnie wyłóż do formy. Kiedy wystygnie, wstaw do lodówki na 15 minut.
6. Na warstwie schłodzonej czekolady, wyłóż masę białkową i ponownie wstaw do lodówki. Gotowe!