Przepis na pyszny obiad. Został on w całości zjedzony przez wszystkich domowników w ciągu zaledwie jednego dnia.

Znudził Ci się schab przyrządzany w tradycyjny sposób? Oto przepis, który warto wypróbować! To innowacyjny sposób na pyszne polędwiczki wieprzowe.

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
  • Cebula – 2 szt.
  • pomidor
  • 240 g sera
  • majonez – 1 łyżka
  • 2 łyżeczki śmietany lub jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka ketchupu
  • musztarda – 1 łyżeczka
  • sól, pieprz czarny mielony
  • W razie potrzeby można użyć innych przypraw.

Sposób przygotowania:

W misce połącz majonez, pokrojoną cebulę i przyprawy. Wszystko wymieszać. Pokrój pomidory na plasterki. W osobnej misce wymieszaj kwaśną śmietanę/jogurt, musztardę i ketchup.

Pokrój schab w plastry (ok. 1,5 cm grubości), układając je w kratkę. Przyprawić i boki.

Mięso ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy plaster mięsa powinien być posmarowany sosem. Na wierzch dodać pomidory i cebulę. Ułożyć wszystko na folii. Przykryć folią. Piec przez około 50 minut.

Mamy zupełnie nową wersję schabu! Smacznego!

error: Content is protected !!