Nie potrzebujesz dużo czasu na ich przygotowane, a wszystkie produkty na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Moja rodzina się zawsze nimi zachwyca, i za każdym razem proszą o więcej. Poniżej znajdziesz ten cudowny przepis, serdecznie zapraszam!
1.Zetrzyj na tarce o dużych oczkach umyte oraz obrane jabłka.
2.Starte jabłka włóż do miski, następnie wbij do niej jajka i całość wymieszaj.
3.Do wymieszanych jabłek dodaj sól, sodę, cukier oraz kaszę mannę. Całość ponownie wymieszaj, następnie na około 20-30 minut odstaw, wtedy kasza zacznie pęcznieć.
4.Przygotowaną masę kładź na gorący olej i smaż placuszki na złoty kolor z dwóch stron na małym ogniu. To cały przepis!
Aby usunąć nadmiar tłuszczu, koniecznie użyj ręcznika papierowego, potem prósz dokładnie wszystkie placuszki cukrem pudrem. Placuszki jabłkowe idealnie komponują się z dżemem lub śmietaną.