Placuszki jabłkowe- Do ich przygotowania nie potrzebujesz mąki. Zachęcają swoim delikatnym smakiem, puszystością oraz pięknym złocistym kolorem.

Do placuszków z tego przepisu nie musisz używać mąki, a wychodzą one puszyste , a ich smak jest naprawdę delikatny. Tak przygotowane śniadanie zachwyci Twoje pociechy.

 

Nie potrzebujesz dużo czasu na ich przygotowane, a wszystkie produkty na pewno znajdziesz w swojej kuchni. Moja rodzina się zawsze nimi zachwyca, i za każdym razem proszą o więcej. Poniżej znajdziesz ten cudowny przepis, serdecznie zapraszam!

 

SKŁADNIKI:
  • ½ szkl kaszy manny
  • 4-5 jabłek
  • ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżki cukru
  • 2-3 jajka
  • ½ łyżeczki sody
WYKONANIE:

1.Zetrzyj na tarce o dużych oczkach umyte oraz obrane jabłka.

 

2.Starte jabłka włóż do miski, następnie wbij do niej jajka i całość wymieszaj.

3.Do wymieszanych jabłek dodaj sól, sodę, cukier oraz kaszę mannę. Całość ponownie wymieszaj, następnie na około 20-30 minut odstaw, wtedy kasza zacznie pęcznieć.

 

4.Przygotowaną masę kładź na gorący olej i smaż placuszki na złoty kolor z dwóch stron na małym ogniu. To cały przepis!

Aby usunąć nadmiar tłuszczu, koniecznie użyj ręcznika papierowego, potem prósz dokładnie wszystkie placuszki cukrem pudrem. Placuszki jabłkowe idealnie komponują się z dżemem lub śmietaną.

error: Content is protected !!