Każdy chętnie po nie sięgnie, dlatego można je zabierać do pracy i na przyjęcia, będą urozmaiceniem każdego spotkania. Sprawdź, jak zrobić langustynki!
Potrzebna będzie CI duża miska. Wlej do niej jogurt, wsyp sól i wymieszaj. Następnie dodawaj sodę i stopniowo cukier. Nie przerywając mieszania wsypuj małymi porcjami mąkę. Najłatwiej będzie wyrabiać ciasto ręcznie, musi być sprężyste, gładkie i nie powinno kleić się do rąk. Na koniec zrób z niego rulon i pokrój go na równe kawałki.
Z krążków formuj bułeczki i odkładaj na talerz lub deskę obsypaną mąką. Owiń całość folią spożywczą i odstaw na kilka minut. Po tym czasie każdą bułeczkę kładź na stolnicy lub blacie, a następnie rób z nich płaskie placki, wielkości dna patelni, na której będą smażone. Rozgrzej olej, musi być bardzo gorący. Kładź na nim placki, smaż do zrumienienia i odwracaj na drugą stronę.