Ten przepis jest otwarty na Twoją wyobraźnię. Życzymy miłej zabawy! Moja rodzina nie była ze mnie zadowolona, gdy po raz pierwszy spróbowałam zrobić hiszpańskie tortille według tego przepisu. Ciągle prosili, żebym zrobiła je ponownie. Tortillę można zrobić szybko i łatwo. A najlepsze jest to, że danie jest zarówno sycące, jak i pożywne.
Obrać, umyć i posiekać cebulę. Smażyć cebulę na oleju roślinnym na złoty kolor.
Obrać i umyć cukinię. Pozostawić cukinię na kilka minut, a następnie wycisnąć z niej sok.
Smażyć cebulę przez 3-4 minuty z połową startej cukinii. W osobnej misce wymieszać jajka i połowę startej cukinii.
Wymieszać cebulę i surową cukinię z solą i pieprzem, a następnie dodać olej na dużą patelnię.
Na wierzchu posypać tartym serem (opcjonalnie). Przykryj patelnię i gotuj, aż będzie gotowa do spożycia. Tortillę można również upiec w piekarniku. Smacznego!