Mielone mięso na kapuście- Pyszne oraz szybkie danie obiadowe. Tak przygotowane danie na pewno posmakuje całej Twoje rodzinie.

Lubisz przygotowywać szybkie dania? Świetnie trafiłaś, poniżej znajdziesz rewelacyjny szybki przepis. Do tego danie potrzebować będziesz głownie mięsa mielonego oraz kapusty. Przepis jest banalnie prosty, a nad smakiem rozpływać się bardzie cała rodzina.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Kapusta
  • Mielone mięso (wieprzowe lub wołowe) -400 g
  • Cebula
  • Gałka muszkatołowa -5 g
  • Słodka czerwona papryka-5 g
  • Oregano -5 g
  • Czarny pieprz -5g
  • Czosnek granulowany -5 g
  • Koncentrat pomidorowy -20 g
  • Sól -10 g
  • Jogurt naturalny -150 g
  • Szczypior -5 g
  • Natka pietruszki-5 g

 

WYKONANIE:

1.Na mniejsze kawałki pokrój główkę białej kapusty.

2. Papierem do pieczenia wyłóż blachę, następnie połóż na niej plastry pokrojonej kapusty.

3. W dużej misce wymieszaj posiekaną drobno cebulę z mięsem mielonym oraz wszystkimi przyprawami.

4. Dobrze wymieszany farsz, przełóż na przygotowaną wcześniej kapustę.

5.W drugiej misce przygotuj sos, połącz ze sobą koncentrat pomidorowy z jogurtem naturalnym, szczypiorkiem oraz natką pietruszki.

6.Gotowym sosem polej przygotowane danie.

Nagrzej piekarnik do 180 stopni, następnie piecz około 45 minut. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!