Makowe Naleśniki – Oryginalne, pyszne i delikatne. Z ulubionym nadzieniem smakują wyśmienicie.

Idealne śniadanie dla całej rodziny – cienkie naleśniki. Aromat słodkich naleśników na mleku obudzi każdego śpiocha. W mig przybiegną do stołu.

 

Makowe naleśniki są pyszne z delikatnym, słodkim nadzieniem serowym lub ulubioną konfiturą owocową. Możesz również napełnić usmażone naleśniki zmieloną masą makową według własnego uznania.

 

SKŁADNIKI
  • 3 jajka
  • 150 ml ciepłej wody
  • 250 ml mleka
  • 200 g mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 0,5 łyżeczki soli
  • 25 g maku
  • 3 łyżki oleju

 

PRZYGOTOWANIE
1. Do głębokiej miski wlej ciepłą wodę i wymieszaj ją z cukrem i solą.

 

2. Dodaj jajka i dobrze ubij z pomocą miksera.

 

3. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj ciasto. Upewnij się, że nie ma w nim grudek.

 

4. Następnie wlej ciepłe mleko i wymieszaj.

 

5. Dodaj olej, wsyp mak i możesz rozgrzewać patelnię.

 

6. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki na złoty kolor.

 

 

Smacznego!

 

Oto jak szybko i łatwo przygotować pyszne cienkie naleśniki. Na takie śniadanko aż chce się wstać!

 

 

Jeśli przygotujesz do nich równie pyszne i lekkie nadzienie twarogowe lub podasz dżem czy ulubioną konfiturę własnej roboty, to sukces gwarantowany! Domownicy zjedzą ze smakiem i z pewnością ci podziękują.

error: Content is protected !!