Makowe Naleśniki – Oryginalne, pyszne i delikatne. Z ulubionym nadzieniem smakują wyśmienicie.
4 273
Idealne śniadanie dla całej rodziny – cienkie naleśniki. Aromat słodkich naleśników na mleku obudzi każdego śpiocha. W mig przybiegną do stołu.
Makowe naleśniki są pyszne z delikatnym, słodkim nadzieniem serowym lub ulubioną konfiturą owocową. Możesz również napełnić usmażone naleśniki zmieloną masą makową według własnego uznania.
SKŁADNIKI
3 jajka
150 ml ciepłej wody
250 ml mleka
200 g mąki
3 łyżki cukru
0,5 łyżeczki soli
25 g maku
3 łyżki oleju
PRZYGOTOWANIE
1. Do głębokiej miski wlej ciepłą wodę i wymieszaj ją z cukrem i solą.
2. Dodaj jajka i dobrze ubij z pomocą miksera.
3. Stopniowo dodawaj mąkę i mieszaj ciasto. Upewnij się, że nie ma w nim grudek.
4. Następnie wlej ciepłe mleko i wymieszaj.
5. Dodaj olej, wsyp mak i możesz rozgrzewać patelnię.
6. Na rozgrzanej patelni smaż naleśniki na złoty kolor.
Smacznego!
Oto jak szybko i łatwo przygotować pyszne cienkie naleśniki. Na takie śniadanko aż chce się wstać!
Jeśli przygotujesz do nich równie pyszne i lekkie nadzienie twarogowe lub podasz dżem czy ulubioną konfiturę własnej roboty, to sukces gwarantowany! Domownicy zjedzą ze smakiem i z pewnością ci podziękują.