Za pomocą kilku składników przygotujesz rewelacyjne danie w stylu Włoskim. Szukasz pomysłu na kolacje we dwoje skorzystaj z tego przepisu.
1. Umyj i oczyść krewetki, jeżeli były mrożone to nie zapomnij je rozmrozić wcześniej.
2. Makaron ugotuj w wysokim garnku z dodatkiem 1,5 łyżki oleju. Czas gotowanie musi być krótszy o minutę niż na opakowaniu. Do miski wlej 100 ml wody z gotującego się makaronu. Przez sito odcedź makaron.
3. Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy oraz odrobinę masła , następnie podsmaż krewetki z obydwu stron , oraz przypraw solą i pieprzem.
4. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, i smaż jeszcze minutę.
5. Po upływie tego czasu dodaj śmietanę oraz odlaną wcześniej wodę i starty parmezan na drobnych oczkach. Na małym ogniu gotuj przez 2 minuty.
6. Przełóż ugotowany makaron do pozostałych składników i dokładnie wymieszaj. Po niecałej minucie zdejmij z ognia i przejdź do nakładania na talerze. To cały przepis.
Przed podaniem posyp posiekaną natką pietruszki oraz pozostałym parmezanem. Życzę smacznego!