Lepinie pierogów- moja Babcia jest w tym mistrzynią. Oto sekret jak odpowiednio lepić pierogi.

Każdy z nas uwielbia jeść pierogi, gdyż z wieloma farszem smakują rewelacyjnie. W większości sklepów łatwo można je znaleźć.

 

Jednak domowej roboty pierogi są bardziej smaczniejsze od kupnych. Ich smak zachwyca każdego!

 

Dużo osób nie ma czasu na przygotowanie pierogów i dlatego często kupuje je w sklepach. Jednak z przepisem poniżej chętnie sama będziesz przygotowywała to pyszne danie.

Poniżej znajdziesz banalnie prosty sposób na przygotowanie pysznych domowych pierogów!

 

W JAKI SPOSÓB PRZYGOTOWAĆ PYSZNE PIEROGI?

1.Na przygotowanym blacie rozwałkuj bardzo delikatnie ciasto. Następnie mąką posyp całe rozwałkowane ciasto.

2. Z farszu uformuj kulki i układaj je około 5-7 cm od krawędzi ciasta.

3. Na ułożone kulki połóż pozostawioną krawędź ciasta. Połącz delikatnie ze sobą ciasto, tak aby uformować pierożki.

4. Za pomocą okrągłej szklanki wytnij przygotowane pierożki.

 

W prosty oraz bardzo szybki sposób otrzymasz pyszne pierożki. Taką metodą zrobić możesz także uszka!

error: Content is protected !!