Aromatyczny i soczysty kurczak w tej marynacie, to prawdziwa uczta kulinarna dla Twoich bliskich. Doskonale smakuje w towarzystwie ulubionych dodatków i zestawem surówek z świeżych warzyw. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Filety z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym. Następnie pokrój je mniejsze kawałki.
2. Przełóż pokrojonego fileta do natłuszczonego naczynia żaroodpornego.
3. W misce, wymieszaj czosnek przeciśnięty przez praskę, śmietanę, przyprawę do gyrosa oraz musztardę. Dopraw do smaku solą, pieprzem, rozmarynem i koperkiem. Marynatą zalej mięso w naczyniu.
4. Dokładnie wymieszaj mięso w przyprawach, a następnie przykryj naczynie folią aluminiową.
5. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180 stopni C, przez 40-50 minut. Gotowość możesz sprawdzić drewnianym patyczkiem lub wykałaczką.