W misce połącz mięso mielone, ryż i drobno posiekaną cebulę. Oczyść i zetrzyj na tarce marchewkę.
Dodaj czosnek do mięsa wraz z marchewką i jajkami. Wymieszaj z przyprawami. Z mielonego mięsa uformuj klopsiki i ułóż je obok siebie na blasze do pieczenia. W osobnej misce umieść wszystkie składniki sosu do klopsików.
Użyj trzepaczki, aby połączyć składniki. Wymieszaj sos z wodą, a następnie polej nim równomiernie mięso. Przez około pół godziny rozgrzewaj formę w piekarniku w temperaturze 180°C.
Do mięsa dodaj drobno posiekaną cebulę i kapustę, przyprawy i jajka. Ułóż kulki mięsne na blasze do pieczenia i posmaruj ją olejem. Całość należy przykryć folią. Na około 30 minut wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180°C. Po 30 minutach wyjąć naczynie z piekarnika i posypać je serem.