1.Do dużej miski przełóż zmielone mięso, pokrojoną drobno cebulę oraz ryż, całość dokładnie wymieszaj. Obierz marchew , następnie używając tarki zetrzyj ją.
2.Przełóż do miski, następnie przeciśnij przez praskę czosnek oraz dodaj całe jajko. Całość dokładnie wymieszaj, dodając potrzebne przyprawy. Przygotuj formę do pieczenia, następnie umieść w niej uformowane klopsiki. Potrzebne składniki na sos wymieszaj w drugiej misce.
3.Za pomocą trzepaczki połącz ze sobą wszystkie składniki potrzebne na sos. Do otrzymanego sosu dolej wodę, następnie przygotowany sos wlej na ułożone klopsiki. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut.
PRZEPIS DODATKOWY:
W dużej misce wymieszaj mięso mielone z drobno pokrojoną kapustą oraz cebulą, następnie dodaj jajko i pozostałe przyprawy. Forę posmaruj dokładnie olejem, następnie układaj na niej uformowane kotlety.
Przygotowywane danie przykryj folią. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 30 minut . Po upływie tego czasu wyjmij naczynie, następnie całe posyp startym serem.