Przepis na odwrócone karmelowe ciasto z jagodami – Przygotowanie w 5 minut i pieczenie przez 35 minut

Ten przepis na ciasto z owocami jest doskonały dla niespodziewanych gości. Jest łatwy w przygotowaniu, a pieczenie zajmuje tylko 30 minut.

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 150 g cukru granulowanego
  • 200 ml jogurtu naturalnego
  • cukier waniliowy do smaku,
  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 10g proszku do pieczenia
  • ok. 250 g borówek/bilwarówek
  • Użyj cukru pudru według własnego gustu
  • Masło do posmarowania foremek
  • Posypać bułką tartą na blasze do pieczenia.

Jak przygotować:

Białka wymieszaj z cukrem waniliowym i cukrem.

Następnie dodaj jogurt. Połącz wszystkie składniki.

Następnie dodaj do tej mieszanki przesianą mąkę pełnoziarnistą i proszek do pieczenia. Wymieszaj widelcem, aż masa będzie jednolita i gładka.

Posmaruj boki formy do pieczenia papierem pergaminowym. Ciasto należy wylać na jagody i borówki. Następnie równomiernie rozprowadzić ciasto na wierzchu.

Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 175° przez 30 do 45 minut, w zależności od mocy piekarnika.

Smacznego!

error: Content is protected !!