Wieloma metodami możesz przygotować kurczaka np. smażyć go na grillu, upiec w piekarniku lub po prostu podsmażyć na patelni. Jest to banalnie proste danie, które każdemu się uda.
1.W dowolny formę pokrój fileta z kurczaka. Gdy skończysz kroić to zrób marynatę. W dużej misce połącz ze sobą wszystkie składniki.
2.Do smaku przypraw solą oraz pozostałymi przyprawami. Zamiast pieprzu możesz użyć przyprawy do kebaba lub grilla. Gdy nie posiadasz koncentratu pomidorowego lub passaty to możesz spokojnie użyć ketchupu. Do wymieszanej marynaty przełóż pokrojonego kurczaka.
3.Całość dokładnie wymieszaj. Przechowuj w lodówce zwiniętą folią miskę. Zostaw w lodówce na całą noc lub minimalnie na godzinę.
4.Wlej na patelnię olej, następnie go rozgrzej. Na patelni podsmaż kurczaka, później dolej również przygotowaną marynatę.
5.Co jakiś czas mieszaj mięso, do momentu aż zacznie być miękkie. Tak podsmażonego kurczaka podawaj z ulubionymi dodatkami. Nadaje się świetnie ryż lub pieczone ziemniaki . Jeżeli lubisz to posyp kurczaka sezamem, wtedy jego smak będzie bardziej oryginalny.
W tej marynacie idealnie smakują również skrzydełka lub udka z kurczaka, które możesz podsmażyć , grillować lub po prostu upiec w piekarniku. Koniecznie musisz spróbować tej pysznej marynary. Smacznego!