WYKONANIE:
1.W dużej misce wymieszaj gorące mleko wraz z płatkami owsianymi. Za pomocą szpatułki dokładnie wymieszaj, następnie na około 10 minut pozostaw. Obierz banany i za pomocą widelca dokładnie na talerzu je rozgnieć.
2.Gotowe banany włóż do innej miski , następnie dodaj do nich sól oraz jajka. Później wsyp proszek do pieczenia oraz kakao. Całość porządnie wymieszaj.
3.Przygotowaną mieszankę przelej do pierwszej miski. Używając szpatułki połącz ze sobą wszystkie składniki. Miękkim masłem posmaruj przygotowaną szklaną foremkę i przelej do niej gotową mieszankę.
4.Posiekanymi orzechami posyp całą powierzchnię z wierzchu. Nagrzej piekarnik i włóż do niego przygotowane naczynie. Piecz w temperaturze 180 stopni przez 35-40 minut.
5.Do miski z pokruszoną czekoladą wlej gorące mleko. Za pomocą łyżki mieszaj do momentu aż konsystencja będzie przypominała krem. Przygotowany krem włóż do rękawa cukierniczego i nakładaj go na upieczony deser.
Gdy czekolada całkowicie stwardnieje podawaj przygotowany deser bliskim. Życzę smacznego!