Pasuje ono nie tylko do tradycyjnie podanych ziemniaków, ale również frytek. To świetna propozycja na niedzielny obiad, danie na przyjęcie czy też lunch do pracy. Składniki są dostępne w każdym sklepie spożywczym.
Początkowo mięso należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, a następnie pokroić na mniejsze kawałki wg gustu. Kolejnym etapem jest obtoczenie mięsa w mące z każdej strony. Na patelni rozgrzać olej, a później smażyć na nim kawałki mięsa przez kilka minut. Odłożyć je na talerz.
Czosnek trzeba obrać i drobniutko pokroić bądź użyć do tego specjalnej tarki. Na oleju, który pozostał ze smażenia mięsa, usmażyć jeszcze czosnek, ale tylko przez chwilę, aby nie przypalił się. Dodać później do niego resztę mąki i delikatnie całość podsmażyć.
Najlepiej wykonać tę czynność na zmniejszonej temperaturze palnika. Dodać następnie wodę i wszystko wymieszać. Wsypać wszystkie przyprawy i połączyć z nimi sos. W naczyniu do zapiekania umieścić podsmażone kawałki mięsa. Polać je przygotowanym sosem.