1. Zacznij od cukinii. Pokrój ją w plasterki. Kawałki nie mogą być za cienkie! Następnie przełóż plastry do miski, dopraw je solą i odstaw na 10 minut.
2. Kolejnym etapem jest przyrządzenie ciasta, w którym będziesz maczał cząstki warzywa. W metalowej misce ubij jajka z dodatkiem soli i pieprzu. Powoli wlej do masy jogurt i delikatnie wymieszaj. Dodaj starty ser żółty.
3. Przygotuj drugą miskę. Wsyp do niej mąkę. Plasterki cukinii obtaczaj kolejno w mące i jogurtowym cieście.
4. Smaż na rozgrzanym oleju, aż uzyskają ładny, złoty kolor. Na dużym talerzu ułóż kawałek ręcznika papierowego. Posłuży ci do odciśnięcia nadmiaru tłuszczu z gotowych medalionów.
Pyszna przekąska gotowa. Od teraz możesz przygotowywać ją nie tylko dla siebie, ale również dla rodziny i znajomych. Smacznego!