1.W dużej misce połącz ze sobą jajka z cukrem. Następnie stopniowo dolewaj mleko oraz olej.
2.Cały czas mieszaj. Powoli dosypuj kakao, mąkę oraz proszek do pieczenia. Całość mieszaj to momentu, aż ciasto będzie jednolite oraz gładkie.
3.Potrzebną formę do pieczenia wysmaruj dokładnie tłuszczem, następnie wlej na nie przygotowane ciasto. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.
4.Do garnka wlej olej oraz mleko, następnie całość podgrzej. Później wsyp cukier oraz mąkę kukurydzianą. Gdy wszystkie składniki się połączą dodaj również kakao. Wymieszaną masę doprowadź do wrzenia.
5.Połam czekoladę na kawałki, następnie dodaj je do przygotowanej masy. Mieszając cały czas, gotuj jeszcze około 2 minuty. Jak całkowicie rozpuści się czekolada, zdejmij przygotowaną polewę z ognia.
Gdy ciasto się upiecze, pokrój go na kawałki. Przygotowaną polewą polej pokrojone ciasto. Odstaw na bok, aby całkowicie ostygło. Życzę smacznego!