W misce wymieszaj 200 g mąki. Dodaj posiekane masło. Wymieszaj składniki razem, aż uzyskasz kruchą masę.
Następnie dodaj cukier, pianę z białek, proszek do pieczenia i pozostałą mąkę. Jeszcze raz zagnieść rękami.
Upiecz na blasze o wymiarach 25 cm x 30 cm. Przykryj ciasto papierem do pieczenia. Brzegi można lekko docisnąć palcami.
Białka i cukier zmiksować na sztywno. Stopniowo dodawaj skrobię. Na dnie rozłożyć owoce, a następnie przykryć danie pianą. Piec blachę przez 40 minut w piekarniku.
W tym czasie wymieszaj w mleku cukier, żółtko, cukier waniliowy i mąkę. Gdy mleko ostygnie, zagotuj je, aby powstał gęsty budyń. Po ostygnięciu można go wymieszać z masłem.
Ostudzone ciasto podziel na pół, a następnie na jednej połowie rozprowadź masę budyniową. Przykryj pozostałą połówką. Tak przygotowane ciasto można podawać z kremem, który jest idealnie lekko schłodzony. Talerz można udekorować świeżymi owocami i listkami mięty.