W misce połącz jogurt, olej i wodę. Dodaj do miski białka, sok z cytryny, sól i cukier, a następnie dobrze ubij mikserem. Wmieszaj proszek do pieczenia, a następnie dodaj przesianą mąkę.
Wymieszaj składniki razem, a następnie dodaj miękkie masło. Wyrób gładkie ciasto. Przełożyć ciasto do miski, przykryć ręcznikiem i pozostawić na 10 minut.
W tym czasie wymieszaj świeże zioła z serkiem kanapkowym. Można je również posiekać i dodać do mieszanki. Następnie rozwałkuj ciasto na długi prostokąt, a potem podziel je na mniejsze części.
Uformuj ciasto w kształt naleśnika, następnie nałóż nadzienie na brzegi i zawiń ciasto, jak pokazano na zdjęciu poniżej.
Rozłóż bułeczki na blasze do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Posmaruj bułeczki roztrzepanym żółtkiem jaja i łyżką oleju, a następnie posyp ziarnami sezamu.