Bułeczki po turecku- Za każdym razem wychodzą. Przekazuje dalej ten pyszny przepis.

W obecnych czasach popularne stały się bułeczki tureckie. Koniecznie zrób je sama ,a przekonasz się ze są banalnie proste i smakują wyśmienicie.

 

Zrób je z nadzieniem twarogowym, który posmakuje wszystkim.

 

LISTA POTRZEBNYCH SKŁADNIKÓW:
  • 100 Gram masła
  • 3 jaja
  • 100 ml kefiru
  • 250 gram bryndzy (delikatny ser owczy)
  • 15 ml octu
  • Łyżeczka cukru
  • 6 łyżek oleju słonecznikowego
  • 430 g mąki pszennej
  • ½ proszku do piecznie
  • Łyżeczka soli

 

Przygotowanie zacznij od farszu:

1.Za pomocą widelca wymieszaj ser z dodatkiem jajka. Przygotowując ciasto połącz takie składniki jak: kefir, sól cukier i wymieszaj to za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj proszek do pieczenia, dwa białka i jedno żółtko oraz dodawaj mąkę, ugniataj dokładnie ciasto.

2.Gdy będzie już odpowiednia konsystencja ciasta ,uformuj z niego wałek o grubości kciuka i pokrój na mniejsze kawałki o grubości 4-5 cm.

3.Każdy kawałek zagnieć ręką do powstania malutkiego placuszka, po czym połóż odrobinę farszu , a brzegi ciasta dokładnie sklej. Na blaszkę wyłóż papier i układaj gotowe posmarowane białkiem bułeczki.

 

Piecz przez 30 minut w 200 stopniach. Zanim je skosztujesz poczekaj, aż przestygną chociaż ciepłe również smakują pysznie.

error: Content is protected !!