Zrób je z nadzieniem twarogowym, który posmakuje wszystkim.
Przygotowanie zacznij od farszu:
1.Za pomocą widelca wymieszaj ser z dodatkiem jajka. Przygotowując ciasto połącz takie składniki jak: kefir, sól cukier i wymieszaj to za pomocą trzepaczki. Następnie dodaj proszek do pieczenia, dwa białka i jedno żółtko oraz dodawaj mąkę, ugniataj dokładnie ciasto.
2.Gdy będzie już odpowiednia konsystencja ciasta ,uformuj z niego wałek o grubości kciuka i pokrój na mniejsze kawałki o grubości 4-5 cm.
3.Każdy kawałek zagnieć ręką do powstania malutkiego placuszka, po czym połóż odrobinę farszu , a brzegi ciasta dokładnie sklej. Na blaszkę wyłóż papier i układaj gotowe posmarowane białkiem bułeczki.
Piecz przez 30 minut w 200 stopniach. Zanim je skosztujesz poczekaj, aż przestygną chociaż ciepłe również smakują pysznie.