Ciasteczka bananowe bez cukru są zdrowe, szybkie i proste w przygotowaniu oraz bezpieczne dla stosowanej przez Cebie diety. Przygotuj je dla bliskich z prawdziwą przyjemnością i jedz bez wyrzutów sumienia. Do dzieła!
1. Obrane banany, rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, dodaj wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i mleko w proszku. Dokładnie wszystko wymieszaj.
2. Wilgotnymi dłońmi, uformuj z ciasta małe kulki, delikatnie je rozpłaszcz (powinny mieć nie więcej jak 8 mm grubości) i ułóż na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zachować między nimi odległość, ponieważ w trakcie pieczenia podwoją swoją wielkość.
3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 15-20 minut. Gotowość ciasteczek, sprawdzaj wykałaczką. Gotowe!