Nadzienie:
1.Umyj bardzo dokładnie paprykę, następnie usuń z niej wszystkie nasiona. Najlepiej używaj papryki ze swojego ogródka.
2.W dużej misce wymieszaj mięso wraz z pozostałymi składnikami. Mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki dobrze się połączą. Gotuj w garnku 1,5 l wody.
3.Następnie wsyp sól oraz cukier, po czym dodaj liście laurowe oraz kulki pieprzu. Przygotowanym farszem napełnij całe papryki, a z reszty farszu zacznij formować małe kulki.
4.Do gotującej się wody włóż faszerowane papryki, a po 15 minutach dodaj także mięsne kulki. Do garnka dodaj również ketchup. Całość gotuj około 15-20 minut.
5.Na patelni rozgrzej olej po czym wsyp mąkę, czerwoną mieloną paprykę oraz wlej wodę. Całość bardzo dokładnie mieszaj, aby nie było żadnych grudek.
6.Z garnka wyjmij papryki, mięsne kulki oraz pływające przyprawy. Z patelni przełóż zasmażkę do garnka i bardzo dokładnie wymieszaj. Całość gotuj przez kilka minut. Ugotowane papryki podawaj z pysznym sosem. Smacznego!