Ekspresowe roladki z cukinii – Pięknie wyglądają i smakują wyśmienicie. Koniecznie musisz spróbować.

Obłędne roladki z cukinii, które sprawdzą się na każdą imprezę jako przystawka lub dodatek do dania głównego. Wyglądają widowiskowo, a przygotowanie ich jest banalnie proste. Połącz i zwiń składniki, by podać roladki w najlepszym możliwym wydaniu. Zachwycają swoją prostotą przyrządzenia i niepowtarzalnym smakiem! 

 

Potrzebujesz:
  • Cukinia  2 szt.
  • Jajka 6 szt.
  • Sól
  • Czarny pieprz
  • Serek śmietankowy 250 g
  • Koperek 1 niewielki pęczek
  • Czosnek 3 ząbki
Przygotowanie:

1. W pierwszej kolejności umyj obie cukinie. Następnie jedną z nich zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. W misce ubij jajka trzepaczką lub mikserem i dodaj do nich startą cukinię. Dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.

2. Potem weź drugą cukinię i pokrój ją w cienkie plastry. W dalszej części wyłóż blachę papierem do pieczenia i wylej na nią mieszankę cukiniowo – jajeczną.

3. Na wierzchu wyłóż plastry cukinii. Całość piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 20 minut.

4. W czasie pieczenia przygotuj masę serową. W misce wymieszaj ser oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj pokrojony koperek i dopraw solą oraz pieprzem.

 

5. Upieczone ciasto wyłóż na blat, tak aby kawałki cukinii znalazły się na dnie. Masę serową wyłóż na placek.

6. Przy użyciu papieru do pieczenia zwiń ciasto w roladę. Otrzymany rulon wstaw do lodówki na minimum godzinę. Po schłodzeniu pokrój na kawałki. Smacznego! 

error: Content is protected !!