1. Zaczynamy od przygotowania cukinii, najpierw należy ją dokładnie umyć, osuszyć za pomocą papierowych ręczników i pokroić w średniej grubości plasterki. Nie trzeba przecinać cukinii do samego końca, pozostawiając małe łączenie powstaną z niej kieszonki na ser. Następnie na tarce o drobnych oczkach ścieramy ser i chwilowo odkładamy go na bok.
2. Do miski wbijamy jajka, przyprawiamy solą i mieszamy dokładnie za pomocą widelca.
3. Następnie bierzemy po dwa kawałki cukinii lub kieszonkę i faszerujemy żółtym serem.
4. Patelnię z olejem ustawiamy na małym ogniu i rozgrzewamy. W tym czasie obtaczamy nasze cukinie w skrobi i uprzednio przygotowanym jajku. Smażymy delikatnie z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu można je odłożyć na papierowy ręcznik aby wchłonął nadmiar tłuszczu.
5. Na koniec przez praskę przeciskamy czosnek, drobno siekamy koperek i wszystko to mieszamy ze śmietaną doprawiając do smaku szczyptą soli. Gotowe krążki podajemy z sosem. Danie idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Smacznego!