Pyszne roladki z cukinii z dodatkiem soczystego kurczaka- Tak przygotowane przekąska, szybko znika z talerzy

Poniżej znajdziesz wspaniały przepis na roladki z cukinii. Tak przygotowana przekąska na pewno posmakuje Twojej rodzinie. Gotowe roladki idealnie smakują z pysznymi domowej roboty sosami.

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • Duża cukinia
  • 2-3 jajka
  • 600 g fileta z kurczaka
  • 60 g bułki tartej
  • Sól
  • 100 g boczku/ szynki lub prosciutto
  • Pieprz czarny mielony

 

SKŁADNIKI NA FARSZ:
  • 50 g parmezanu
  • 60 g serka śmietankowego
  • 50 g twardego żółtego sera
  • Duży talerz

 

SPOSÓB WYKONANIA:

1.W miseczce połącz ze sobą jajka, pieprz mielony oraz sól. Całość ubijaj za pomocą widelca.

2.Z dokładnie umytej cukinii odetnij nożem końcówki. Następnie całą pokrój wzdłuż , aby powstały długie cienkie paski.

3.Dokładnie umyj fileta, następnie osusz go ręcznikiem papierowym. Po czym całość pokrój na cienkie kawałki.

4.Pokrojone kawałki mięsa rozłóż na desce, po czym przykryj folią i za pomocą tłuczka lekko rozbij. Z każdej strony przypraw solą oraz mielonym pieprzem. Na górę mięsa połóż plasterki cukinii.

5.Następnie połóż plasterek boczku. Za pomocą tarki zetrzyj ser na dużych oczkach. Potem na małych oczkach zetrzyj parmezan. Do miski , w której jest serek śmietankowy wsyp dwa rodzaje sera, po czym bardzo dokładnie połącz je ze sobą.

6.Przygotowane nadzienie połóż na rozłożonym boczku. Następnie całość delikatnie zwiń w roladkę. Potem obtocz najpierw w jajku, po czym przełóż do bułki tartej.

 

7. Na wykałaczce umieść po trzy roladki. Następnie na blaszkę połóż papier do pieczenia, i przygotowane roladki. Gotową blachę włóż do rozgrzanego piekarnika.

Całość piecz przez 20 minut w 180 stopniach. Gotowe roladki idealnie komponują się z domowej roboty pysznymi sosami. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!