W banalnie prosty oraz szybki sposób przygotujesz pyszne danie, które świetnie smakuje z innymi dodatkami. Musisz koniecznie przygotować tak pyszne danie!
1.Do przygotowania roladek nie musisz gotować oraz zaparzać kapusty. Wystarczy wieczorem włożyć ją do zamrażalnika, a rano po prostu wyjąć.
2.Gdy całkowicie się rozmrozi to zachowa wszystkie wartości odżywcze oraz będzie bardzo miękka tak jakby była gotowana.
3.Obierz, następnie pokrój na drobna kostkę cebulę i podsmaż ja na rozgrzanym smalcu.
4.Dokładnie umyj mięso, następnie osusz je za pomocą ręcznika papierowego. Pokrój na cienkie oraz małe kawałki ,następnie za pomocą tłuszcz lekko je rozbij i przypraw solą oraz pieprzem.
5.Na liściu kapusty połóż rozbite mięso następnie podsmażoną cebulę. Tak przygotowane zwijaj mocno w roladę.
6.Cale liście kapusty połóż na dno naczynia żaroodpornego, następnie układaj na nim przygotowane roladki.
7.Przyszedł czas na przygotowanie sosu: połącz wodę z koncentratem pomidorowym, następne dodaj śmietanę i przypraw całość solą. Gotowy sos wlej na wyłożone roladki.
8.Piecz w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 40 minut. To cały przepis!
Przygotowane roladki różnią się od gołąbków tym , że nie dodajemy ryżu oraz nie zawijamy mięsa mielonego w liście kapusty. W moim domu to przygotowane danie nazywamy roladkami.
Gotowe roladki idealnie komponują się ziemniaki lub ryżem. Smacznego!