Do przygotowania nadzienia użyj mięsa , które posmakuje Tobie oraz Twoim bliskim. Na pewno będą zachwyceni pysznym pierogowym ciastem z ulubionym nadzieniem. Musisz spróbować przepisu poniżej!

1.Do miski wlej kefir, następnie dodaj jajko i szczyptę soli, całość dokładnie wymieszaj za pomocą widelca lub trzepaczki.

2.Dosypuj powoli mąkę, w między czasie rękoma zagniataj ciasto, aby było jednolite oraz gładkie.

3.Tak przygotowane ciasto na 20 minut przykryj ściereczką.
4.Pora na przygotowanie farszu: Do miski z mielonym mięsem dodaj drobno pokrojoną cebulę, przypraw solą oraz pieprzem , następnie dolej wody, całość dokładnie połącz ze sobą.

5.Przygotowane ciasto pokrój na 12 kawałków, następnie z każdego uformuj kulkę.

6.Każdy kawałek cienko rozwałkuj, po czym nałóż na połowę gotowy farsz. Brzegi ciasta dokładnie połącz ze sobą.

7.Na gorącym oleju smaż przygotowane pierożki z obydwu stron na złoty kolor. To cały przepis!

Aby usunąć nadmiar tłuszczu używaj ręcznika papierowego. Smacznego!