Ciasta bez pieczenia są proste w przygotowaniu i nie wymagają dużego nakładu pracy. Uwielbiam je przygotowywać. Ciasto „petitki” przełożone jest kremem budyniowym, który idealnie komponuje się z pozostałymi składnikami. Jest mega proste w przygotowaniu, niestety posiada jeden mankament – znika w kilka chwil od przygotowania.
Twaróg wymieszaj z cukrem. Śmietanę ubij z mlekiem i budyniem. Do masy dodaj twaróg i powoli wymieszaj na wolnych obrotach miksera, aż do uzyskania gładkiej masy.
Blaszkę o wymiarach 20 x 30 cm wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż na nią pierwszą warstwę herbatników, namoczonych wcześniej w mleku. Na warstwę ciastek nałóż przygotowany wcześniej krem.
Na krem połóż kolejną warstwę ciastek i znów przełóż kremem. Po przykryciu kremu trzecią warstwą kremu czas na polewę. Czekoladę możesz stopić w mikrofali i dodać do niej bitą śmietanę, a następnie wymieszaj do uzyskania gładkiej konsystencji.