Makaronowe ciasteczka smakują wyjątkowo, wyglądają pięknie , a nasze dzieci się nimi bardzo zachwycają. Zniknie w szybkim tempie, więc przygotuj porcję podwójną. Zapraszam na przepis!
1.Białka oddziel od żółtek, następnie ubij białka z dodatkiem cukru na białą, gęstą masę. Na kilka części podziel gotową masę i dodaj do nich po kilka kropli barwnika.
2. Do miski wsyp przesianą mąkę migdałową oraz 150 gram cukru pudru, dokładnie wymieszaj.
3.Do każdej przygotowanej masy kolorowej , dodaj taką samą porcję przygotowanej mieszanki z cukru pudru oraz mąki , następne wymieszaj dokładnie puszystość zachowując.
4.Formę do pieczenia przykryj papierem do pieczenia, układaj na niej wyciskane ciasteczka za pomocą cukierniczego rękawa i odstaw na około 30 minut.
5.Piecz przez 15 minut w 140 stopniach.
6. W między czasie możesz przygotować nadzienie: Do miski włóż serek mascarpone oraz resztę cukru pudru, wymieszaj to dokładnie mikserem ,a w kąpieli wodnej rozpuść czekoladę.
7.Roztopioną czekoladę oraz nadzienie , między dwa makaroniki nakładaj. To wszystko!
Na pewno każdy skosztuje delikatne z nadzieniem kolorowe ciasteczka. Nikogo nie będzie trzeba wołać na tak przygotowany piękny oraz pyszny deser. Sami się szybko zjawią. Życzę smacznego!