Parę lat temu dostałam ten przepis od mojej znajomej jednak okazji nie miałam , aby go przygotować. Salsa ta idealnie pasowała do imprezy , którą jakiś czas temu organizowałam. Goście byli bardzo zachwyceni i wszyscy chcieli ten przepis. Obojętnym wobec siebie salsa nie zostawi nikogo. Zapraszam na przepis!
1.Na patelni z dodatkiem oleju usmaż obrane oraz posiekane cebule i czosnek.
2. Zaparz pomidory, ze skórki obierz , gniazda nasienne dokładnie usuń, następnie w drobną kostkę pokrój. Odlej nadmiar soku, dodaj również na patelnię do cebuli oraz czosnku. Do smaku dopraw pieprzem, cukrem oraz solą. Dodaj następnie pomidory pokrojone oraz drobno pokrojoną papryczkę chili. Całość dokładnie wymieszaj.
3.Sok z limonki dodaj na sam koniec i przez 3 minuty na małym ogniu gotuj.
4. Dodaj kolendrę posiekaną, dokładnie wymieszaj, następnie z ognia zdejmij. Do całkowitego wystygnięcia odstaw. To wszystko!
Przed podaniem w lodówce schładzaj salsę. Do chrupiących nachosów podawaj. Życzę smacznego!