Warstwowa sałatka z wątróbki- takie połączenie składników sprawia, że każdy będzie chciał ją skosztować.

Pyszna warstwowa sałatka z dodatkiem wątróbki drobiowej. Moi znajomi, bliscy oraz cała rodzina są tą sałatka zachwyceni.

 

Dodatkową zaletą tej sałatki jest piękny jej wygląd , który świetnie pasuje na Świąteczny stół lub inną uroczystość. Spróbuj koniecznie, no to do dzieła!

 

LISTA SKŁADNIKÓW:
  • 2-4 ogórki kiszone
  • 350 g drobiowej wątróbki
  • 4 jajka
  • 4 cebule
  • 4 marchewki
  • 100 g majonezu
  • Do smaku olej słonecznikowy
  • Do smaku natka pietruszki
  • Do smaku sól

 

WYKONANIE:

1.Na twardo ugotuj jajka, następnie wystudź i obierz, a później białka od żółtek oddziel. Na tarce o grubych oczkach zetrzyj białka, a żółtka odstaw na później.

2.W osolonej wodzie ugotuj marchew oraz drobiową wątróbkę do miękkości. Na patelni z dodatkiem oleju podsmaż obraną oraz drobno pokrojoną w kosteczkę cebulę, na złoty kolor. W drobną kosteczkę pokrój również ogórki , a na tarce o grubych oczkach zetrzyj marchewki. Drobno posiekaj ugotowaną wątróbkę.

3.Warstwami układaj sałatkę: Na sam dół połóż wątróbkę, posmaruj ją majonezem, później podsmażona cebulka, znów majonez, następnie ogórki oraz starte białka, ponownie majonez, marchew starta, znów majonez, a na samą górę na tarce starte żółtka. To wszystko!

4.W dowolny sposób udekoruj sałatkę i koniecznie przechowuj ją w lodówce. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!