Już od wielu lat mam ten przepis na sałatkę ,,Jabłkową”. Przez pewien czas próbowałam nowych przepisów. Ostatnio wróciłam do przepisu na sałatkę z dodatkiem różowego łososia i jabłek. Więc to co stare jest jednak najlepsze.
1.Na sam początek ugotuj marchew, ziemniaki oraz jajka.
2.Ości usuń z różowego łososia, następnie włóż na dno do salaterek. Na rybę połóż majonez. Posiekaj cebulę i połóż na rybę. Zetrzyj na tarce o drobnych oczkach ziemniaki, połóż kolejną warstwę i posól. Po raz kolejny połóż warstwę majonezu.
3.Obierz jabłko , następnie zetrzyj je oraz ułóż kolejna warstwę.
4.Dokładnie obierz jajka, następnie oddziel białka od żółtek , na drobnej tarce zetrzyj białka. Na wierzch jabłek połóż białka i posmaruj je majonezem, ugotowane marchewki zetrzyj również na tace i połóż na białka. Posmaruj je majonezem.
5.Jako ostatnią warstwę użyj zmiażdżonych żółtek. Jako dekoracji użyj szczypiorku.
Do przygotowania tej sałatki używaj wysokiej jakości ryby. Smak tej sałatki jest słodko-kwaśny. Owoce korzystnie podkreślą smak sałatki , będzie ona kwaskowa oraz świeża.