Każdy sięgnie po tak pięknie wyglądające naleśniki. Za pomocą płatków owsianych będą bardziej pożywcze.
1.Pod ciepła wodą umyj liście szpinaku, następnie pokrój je na mniejsze kawałki. Dodaj 200 ml wody oraz płatki owsiane, wszystko dokładnie zblenduj.
2. Uzyskana masa musi był jednolita i gładka. Odstaw na pół godziny.
3. Po upływie tego czasu dolej resztę wody, dodaj sól i pieprz oraz olej słonecznikowy.
4. Wszystkie składniki dokładnie mieszaj do momentu aż się połączą .
5. Kilkoma kroplami oleju skrop patelnię, następnie smaż cienkie naleśniki.
6. Na usmażony naleśnik połóż trochę startego sera , złóż go na pół, następnie smaż do momentu aż ser będzie ciągnący. To wszystko!
Te naleśniki zawsze podawaj na gorąco, gdyż smakują najlepiej. Życzę smacznego!