Bananowe Ciasteczka – Ekspresowy deser dla całej rodziny bez grama cukru. Nie odmówisz ich nawet najmłodszym pociechom

Podczas stosowania diety, mającej na celu zrzucenie kilku zbędnych kilogramów, bardzo trudno jest odmówić sobie tej słodkiej przyjemności jaką jest deser.

 

Ciasteczka bananowe bez cukru są zdrowe, szybkie i proste w przygotowaniu oraz bezpieczne dla stosowanej przez Cebie diety. Przygotuj je dla bliskich z prawdziwą przyjemnością i jedz bez wyrzutów sumienia. Do dzieła!

 

SKŁADNIKI:
  • Banany 400 g
  • Mleko w proszku 150 g
  • Mąka kukurydziana 120 g
  • Wiórki kokosowe 100 g
  • Mak 80 g
  • Proszek do pieczenia 15 g

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Obrane banany, rozgnieć widelcem. Przełóż do miski, dodaj wiórki kokosowe, mąkę, proszek do pieczenia i mleko w proszku. Dokładnie wszystko wymieszaj.

2. Wilgotnymi dłońmi, uformuj z ciasta małe kulki, delikatnie je rozpłaszcz (powinny mieć nie więcej jak 8 mm grubości) i ułóż na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia. Pamiętaj, aby zachować między nimi odległość, ponieważ w trakcie pieczenia podwoją swoją wielkość.

3. Piecz w piekarniku, rozgrzanym do 180°C, przez 15-20 minut. Gotowość ciasteczek, sprawdzaj wykałaczką. Gotowe!

 

Przed podaniem pozwól im ostygnąć, a następnie wołaj bliskich na deser. Smacznego!

error: Content is protected !!