Do przygotowania makaronowych kieszonek nadaje się każdy rodzaj makaronu, nawet ten który został z obiadu.
Teraz możesz poznać rewelacyjny pomysł na danie makaronowe, które swoją prostotą i szybkością przygotowania, podbije serca Twoich bliskich.
Prezentowane poniżej danie jest z pozoru zwyczajne, ale w niezwykłym wydaniu. Spróbuj i przekonaj się sama!
1. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Potem ostudź go i zblenduj.
2. Następnie dodaj jajko, przyprawy i 1 łyżkę sezamu. Dobrze wymieszaj.
3. Z makaronowej masy, uformuj placuszki i ułóż na nich starty ser i szynkę. To będzie nadzienie.
4. Zawiń placuszki i połącz krawędzie, formując podłużne kieszonki. Posyp wierzch kieszonek pozostałym sezamem.
5. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem, na średnim ogniu po obu stronach na złoty kolor.
O wiele łatwiej będzie Ci formować kieszonki mokrymi dłońmi. Możesz zamoczyć ręce w wodzie lub w oleju. Dzięki temu, makaron nie będzie przyklejał się do dłoni i łatwiej będzie im nadać pożądany kształt.