Gołąbki na szybko i bez zawijania w liście kapusty, to idealna wersja dla wszystkich zapracowanych.
49 122
Pokażę wam przepis na danie, które lubi wielu z nas, czyli gołąbki. Tylko, że w trochę innej odsłonie. Nie musisz spędzać w kuchni dużo czasu, teraz zrobisz je w szybszy sposób.
Przekonaj się, że ten przepis faktycznie jest prosty i szybki w wykonaniu.
SKŁADNIKI:
250 gram kapusty
250 gram mięsa mielonego
Pół szklani ryżu
Cebula
Marchew
3 ząbki czosnku
Jajko
Sól
Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kapustę drobno siekamy i sparzamy wrzącą wodą. Ryż gotujemy tak jak jest napisane na opakowaniu. Cebulę drobno siekamy, a marchew ścieramy na tarce. Na patelni podsmażamy cebulę marchew i przeciśnięty przez praskę czosnek.
2. Mieszamy mięso mielone, kapustę, cebulę z marchwią, ryż i przyprawy. Formujemy podłużne kotlety, obtaczamy w mące. Układamy na natłuszczoną blaszkę i zalewamy sosem (który jest poniżej). Pieczemy w 170°C przez 30 minut.