Zwijane gołąbki zrobione w inny lepszy sposób- niedzielny obiad zachwyci domowników.

Smak klasycznych gołąbków jest naprawdę pyszny. Jednak warto spróbować czegoś nowego i jeszcze smaczniejszego. Zobacz ten przepis na gołąbki zrobione w inny sposób.

 

Danie to jest proste w zrobieniu , a do tego znajdziesz w nich składniki odżywcze. Dużą ilość witaminy K zawierają liście kapusty. Dodatkiem do gołąbków jest aromatyczny i pyszny sos.

 

SKŁADNIKI:
  • Kapusta pekińska
  • Kilka kawałków mięsa wieprzowego
  • Cebula
  • Kilka sztuk pomidorów
  • Marchew
  • Śmietana
  • Mąka pszenna
  • Pieprz, sól , ulubione zioła i koperek

 

PRZYGOTOWANIE:

1.  Na samym początku obierz cebulę i pokrój ją w paski. Smaż na patelni do momentu, aż się zeszkli. Marchew posiekaj i podsmaż ją na innej patelni.


2. Kawałki mięsa porozbijaj na cienkie plastry. Aby mięso nie ubrudziło blatu używaj foli aluminiowej podczas rozbijania . Gotowe plastry mięsa posól i popieprz. Jeśli masz ochotę posyp je ulubionymi ziołami.


3. Do gorącej wody na około 5 minut włóż liście kapusty. Po tym czasie w liście zawiń mięso. Dołóż cebulę i marchew.


4. Przygotowane tak gołąbki włóż do garnka. Umyj i pokrój w plastry pomidory i dodaj je do garnka. Wlej nie wielką ilość wody.


5. Gdy gołąbki się gotują weź miskę i wlej do niej śmietanę, mąkę i koper, dokładnie wszystkie składniki wymieszaj. Przygotowany sos wlej po paru minutach do garnka. Całe danie gotuj 30 minut.

 

Danie jest gotowe. Życzę smacznego!

error: Content is protected !!