Danie to jest proste w zrobieniu , a do tego znajdziesz w nich składniki odżywcze. Dużą ilość witaminy K zawierają liście kapusty. Dodatkiem do gołąbków jest aromatyczny i pyszny sos.
1. Na samym początku obierz cebulę i pokrój ją w paski. Smaż na patelni do momentu, aż się zeszkli. Marchew posiekaj i podsmaż ją na innej patelni.
2. Kawałki mięsa porozbijaj na cienkie plastry. Aby mięso nie ubrudziło blatu używaj foli aluminiowej podczas rozbijania . Gotowe plastry mięsa posól i popieprz. Jeśli masz ochotę posyp je ulubionymi ziołami.
3. Do gorącej wody na około 5 minut włóż liście kapusty. Po tym czasie w liście zawiń mięso. Dołóż cebulę i marchew.
4. Przygotowane tak gołąbki włóż do garnka. Umyj i pokrój w plastry pomidory i dodaj je do garnka. Wlej nie wielką ilość wody.
5. Gdy gołąbki się gotują weź miskę i wlej do niej śmietanę, mąkę i koper, dokładnie wszystkie składniki wymieszaj. Przygotowany sos wlej po paru minutach do garnka. Całe danie gotuj 30 minut.