Przygotujesz je w szybki sposób, to pyszne oraz bardzo sycące danie. Największym plusem jest to, że potrzebne składniki są łatwo dostępne. Jedno jest pewne, nigdy lepszych nie jadłam. Naprawdę polecam!
1.Jedną łyżką oleju posmaruj formę do pieczenia. Na cienkie talarki pokrój obrane ziemniaki, później na blaszce je ułóż i dokładnie posól. Mięsem mielonym przykryj warstwę ziemniaków, a potem posyp cebulą i do smaku dopraw. Ostatnią warstwę ułóż na wierzch.
2. Mieszanka uzyskaną ze śmietany oraz soku pomidorowego , zalej przygotowane danie, do smaku posól ponownie oraz skrop olejem delikatnie. Przez 40 minut piecz w rozgrzanym piekarniku. W temperaturze 200 stopni piecz danie pod przykrytą folią, następnie pod koniec pieczenia folię tą zdejmij , startym serem posyp i piecze jeszcze chwilę , aż ser się rozpuści.
Wyjmij z piekarnika danie, gdy ser się całkowicie rozpuści. Ulubioną sałatkę podawaj z przygotowanym daniem. Życzę smacznego!